Drømmejobben

En undersøkelse gjennomført av Deloitte viser at 80% misliker jobben sin, og jeg har ikke tenkt å bli en av dem. Men hva er drømmejobben min? Hvordan finner jeg den? Og, hva er det som er viktig for meg?

Jeg har hatt mange drømmejobber oppgjennom tiden, og en av disse var å bli profesjonell sanger og danser. Jeg har fra jeg var 8 år aktivt drevet med musikk og dans, og da jeg skulle søke videre utdanning etter videregående dro jeg på audition til en skole som utdannet musikalartister. Jeg tenkte at det var det jeg skulle gjør med livet mitt, og jeg kom faktisk inn. I tiden etter jeg fikk opptaksbrevet gikk jeg fra å være i ekstase til å bli mer usikker enn noen sinne. Musikk og dans var jo hobbyen min. Hva om jeg kom til å bli lei? Like lei som jeg hadde tidligere blitt av fotball, av taekwondo og av handball.

Jeg takket nei til denne skolen, og det er et av de beste valgene jeg har tatt!

Jeg tror det er viktig å skille mellom jobb og hobby. Det betyr absolutt ikke at man ikke skal like jobben sin, men for meg betyr det at man ikke skal slite ut hobbyen sin. Drømmejobben finnes, selv om den ikke er som jeg opprinnelig trodde den skulle være. Jeg driver nå med musikk, dans og tegning på fritiden uten at et er noe press fra andre om hvordan jeg skal utrykke meg. I tillegg har dette valget gitt meg muligheten til å utforske nye interesser som har åpnet øynene mine for de utallige mulighetene som finnes der ute.

drømmejobb1_Fotor

Etter å lenge fundert over hva som er min drømmejobb, har jeg ennå ikke kommet frem til en konkret stilling, bransje eller bedrift. Det jeg har kommet frem til er fire punkter som for meg må oppfylles for at jeg skal trives i jobben og for at det skal bli min drømmejobb.

 

1. Kreativitet

Jeg er ingen profesjonell musiker, grafisk designer, maler eller skulptør, men jeg vet å sette pris på det. Når jeg er i samhandling med kreative mennesker opplever jeg meg selv som mer kreativ og skapende, og da også et bedre menneske. Jeg synes også det er ekstremt viktig at kunstnere og kreatører får et kreative spillerom uten store avbrytelser, og det å kunne jobbet som en administrator for en slik person eller et team er noe jeg vet kunne passet meg godt.

2. Sosialt

Et sosialt og åpent arbeidsmiljø er noe som er viktig for meg, og jeg tror at for å trives i jobben må man komme godt overens med medarbeiderne sine. Man må kunne jobbe tverrfaglig med de oppgavene man har, og være villig til å ta i et ekstra tak selv om det kanskje ikke er en selv som får æren av arbeidet. Ærlighet er også noe jeg setter stor pris på. Skal et team fungere, må man kunne være ærlige, for ellers vil man ikke kunne utvikle seg.

3. Selvstendighet

I tillegg til et sosialt miljø, er det viktig for meg at man kan være selvstendig. Tillit er et ord som jeg mener er viktig når det kommer til selvstendighet. Det er viktig å kunne jobbe godt i team, men likevel kunne gi selvstendighet til de man jobber sammen med. Det at mine medarbeidere og sjefer gir meg tillit til å utforske og jobbe med egne ideer er noe som jeg mener er essensielt for at man skal trives i jobben.

4. Gjøre en forskjell

Dette punktet er det som er aller viktigst for meg. Selv om jeg ikke forventer å forandre verden, så ønsker jeg å jobbe med noe som utgjør en forskjell. Det er viktig for meg at det firmaet jeg skal jobbe i gjør sitt for at verden skal bli et litt bedre sted å leve i. Bedriften må kunne se at de har et sosialt ansvar, og sørge for at virksomheten er miljøvennlig og sørger for at alle ansatte, i alle ledd, har en sikker inntekt og gode levekår.

 

Hvordan skal jeg finne denne jobben?

Under Karriereuka 2016 hadde Carl Størmer et foredrag om hvordan man unngår drittjobbene, og hvordan man finner drømmejobbene. Her bad han oss stille oss selv tre strategiske spørsmål, som han selv har gjort i jobbsøkeprosesser. Spørsmålene var som følger:

  1. Hva slags jobber er det behov for? Tenk langsiktig. Ikke velg jobber som kommer til å bli spist opp av roboter og automatikk.
  2. Hva slags jobb ønsker jeg? Vær ambisiøs. Finn en jobb som er både motiverende og strategisk.
  3. Hva slags jobb passer jeg til? Vær pragmatisk. Velg en jobb hvor du har de naturlige forutsetningene som skal til for å levere.

 

Jeg har troen på at drømmejobben finnes der ute, selv om den ikke den samme som jeg opprinnelig trodde. Er jeg tro mot meg selv og holder meg til de kriteriene jeg har satt her, har jeg stor tro på at jeg kommer til å finne en jobb som jeg gleder meg til å dra til hver morgen.

 

2 thoughts on “Drømmejobben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *