Digitale verktøy for å øke produktivitet

I mitt forrige innlegg skriver jeg om mitt eget problem med prokrastinering, og i den forbindelse tok jeg et dypdykk i det o’store internett for å finne gode digitale verktøy for å bekjempe dette problemet. Jeg har testet alle og her er mine fire favoritter.

 

1. OMMWRITER

OmmWriter er et skriveprogram for Mac og PC som bidrar til å unngå distraksjoner som ofte kommer med teknologi og internett. Det er et minimalistisk tekstredigeringsverktøy som åpnes utelukkende i fullskjerm, og dens primære mål er å redusere distraksjoner mens man skriver, samt gi en avslappende skriveopplevelse. Dette gjør den ved å tilby tre forskjellige soundtracks, samt tre forskjellige tastelyder. Dette kan man selvfølgelig så av hvis man ønsker det. I tillegg gir OmmWriter deg tre ulike bakgrunnsalternativer som alle er svært behagelige for øyet.

OmmWriter er et fantastisk verktøy for å holde fokus mens man skriver, men jeg vil absolutt fortsette med Microsoft Word da det gir flere alternativer i forhold til fonter og fontstørrelse. Det man kan gjøre er å skrive teksten i OmmWriter og lime teksten inn i Word eller ett annet skriveprogram og gjøre de visuelle endringene på utformingen der.

Man kan kjøpe OmmWriter HER. OmmWriter ønsker at brukerne selv skal bestemme verdien på produktet, men minimumsprisen er $5.11

 

2. POMODORO TIME 

Pomodoro-teknikken er en metode for å holde kontroll på tid. Teknikken bruker en timer til å bryte ned arbeidstiden i flere intervaller, tradisjonelt 25 minutter med kortere pauser.

Det er seks stadier i denne teknikken:

  1. Bestem deg for hvilken oppgave som skal gjennomføres.
  2. Sett på pomodoro-timeren (vanligvis 25 minutter).
  3. Fokuser på oppgaven helt til timeren ringer. Hvis du blir distrahert av en tanke i løpet av disse minuttene, skriv de ned på et papir og fortsett med oppgaven.
  4. Etter at timeren ringer, lag et kryss på et ark.
  5. Har du færre enn fire kryss, så ta du en kort pause på 3-5 minutter og går tilbake til steg 1.
  6. Har du flere enn fire kryss, så tar du en lengre pause på 15-30 minutter før du går tilbake til steg 1. Når du kommer hit så sletter du alle de tidligere kryssene og starter på nytt.

I stede for å ha en kjøkkenklokke eller liknende finnes det utallige digitale verktøy som er basert på denne teknikken. Pomodoro Time er et verktøy for Mac som man kan laste ned gratis HER. Appen dukker opp som et icon øverst på dashboardet hvor du kan legge inn oppgaver som skal gjøres, legge inn pauser og følge utviklingen din i løpet av dagen, uken eller egendefinert periode.

For mobil bruker jeg appen «Focus Keeper» som også er basert på Pomodoro-teknikker. Den kan lastes ned HER.

 

3. SELFCONTROL

logoNår man setter seg ned foran Macen eller PCen for å jobbe er det lett å bli distrahert av internett og sosiale medier. SelfControl er et gratisprogram for Mac OS X som lar deg blokkere egen tilgang til distraherende nettsider, epost-servere eller noe annet på internett. Når appen er lastet ned, lager du en «blacklist» over nettsider og servere du ønsker å blokkere i en spesifikk periode. Du velger så hvor lenge du ønsker å blokkere sidene, og det kan være mellom 15 minutter til en hel dag. Du kan også velge å lage en «whitelist». Benytter du deg av denne listen, blokkerer du hele internett uten de sidene på «whitelist»-listen. SelfControl kan du laste ned HER.

 

4. EVERNOTE

Evernote er en av mine favorittapper når det kommer til å organisere. Evernote er en notat-app som er utviklet for å hjelpe deg med å holde orden, og kan brukes på alle enheter; pc, lesebrett og mobil. Du kan legge inn tekst, bilder, lyd, scannede dokumenter og filer og alt synkroniseres automatisk på tvers av enhetene. Evernote har også en kraftfull søkemotor som kan, i tillegg til å gjenkjenne tekst og titler, gjenkjenne tekst i filer og bilder.

I Evernote lager du notatbøker og legger notater i de. For hvert verv jeg har, så har jeg en egen mappe for møtenotater og liknende, i tillegg til at jeg har handlelistene og to-do-listene mine som egne mapper. Dette er en fantastisk måte å holde orden. Jeg vet også om flere som bruker Evernote når de noterer fra forelesninger, og det er jo egentlig helt genialt. Har man for eksempel glemt laderen til macen sin så kan man notere på mobilen også vil alt ligge i macen. Jeg har selv ikke prøvd dette ennå, men det er absolutt noe jeg vil vurdere å gjøre.

Du kan laste ned Evernote HER.

 

Dette er som sagt mine favoritt-apper for å holde seg organisert og fokusert, og jeg vil anbefale alle å prøve de. Det finnes også utallige andre apper som tilbyr noe liknende, og hvis du har noen tips så setter jeg veldig stor pris på om du legger igjen en kommentar.

One thought on “Digitale verktøy for å øke produktivitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *